Οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και την Disneyland

Σιγή ασυρμάτου για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απουσίαζε από τις διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο και οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται σε διακοπές μαζί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ. Επίσημα, δεν υπάρχει επιβεβαίωση, ούτε φυσικά κάποια δική του ανάρτηση στα social media.

Αρκετοί σχολίασαν το γεγονός ότι επέλεξε να απουσιάζει ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί “πυρετός” για την διαδοχή μετά την παραίτησή του ύστερα από την διπλή ήττα στις εκλογές. Θεωρείται σίγουρο πως θέλησε να πάρει μια “ανάσα” μακριά από την Ελλάδα, για να περάσει λίγο ποιοτικό χρόνο με τους δύο γιους του και την σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Το road trip περιλαμβάνει επίσκεψη στο Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο και άλλες μεγάλες πόλεις στην Καλιφόρνια, ενώ από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει και μια βόλτα στο θεματικό πάρκο της Disneyland.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να επισκεφθεί την Disneyland μαζί με τα παιδιά, άλλωστε και στο παρελθόν είχαν επιλέξει να επισκεφθούν οικογενειακά την Βαρκελώνη (τον Αύγουστο του 2019) για να δουν από κοντά το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, καθώς τόσο ο Φοίβος-Παύλος όσο και ο Ορφέας-Ερνέστο είναι ποδοσφαιρόφιλοι. Ένα τέτοιο ταξίδι χρειάζεται χρόνο και θα έπρεπε να γίνει σε χρονικό διάστημα που τα παιδιά μπορούν να απουσιάζουν από το σχολείο τους.

Τον Αύγουστο του 2019 στην Ισπανία

Άλλοι μεταφράζουν την απόφαση του να κάνει ένα υπερατλαντικό ταξίδι σε αυτή την συγκυρία ως μια ευκαιρία να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του και να καταλήξει στο τι θα κάνει στο μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να γράψει ένα βιβλίο για την πορεία του ή και για τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι πιο μυημένοι όμως στον τρόπο σκέψης του Αλέξη Τσίπρα δίνουν μια άλλη διάσταση, σύμφωνα με τον Βηματοδότη. Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι εκείνο που πιθανόν να θέλει ο κ. Τσίπρας τώρα που δεν θα είναι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην από εδώ και πέρα πορεία του στην πολιτική είναι ένα σύστημα Ομπάμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ