Εστίαση: Νέες διευκρινίσεις για την είσοδο των ανεμβολίαστων παιδιών σε κλειστούς χώρους

Άλλαξε ο σχεδιασμός για την εστίαση και όπως αποφασίστηκε οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους με rapid test 48 ωρών. Η αρχική οδηγία προέβλεπε ότι θα έπρεπε να είναι πλήρως εμβολιασμένοι,  για να επισκεφτούν με τους γονείς τους κλειστό χώρο εστίασης.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

“Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος θα πρέπει να πιστοποιεί με κάποιον τρόπο ότι δεν νοσεί και για τη δική του προστασία και για τη διασπορά του κορονοιού.

Σε ό,τι αφορά τους εφήβους , από 12 μέχρι 18 ετών, που υπάρχει πλέον η δυνατότητα ασφαλούς δωρεάν εμβολιασμού, έχουμε δύο δεδομένα. Είτε θα εμβολιαστούν, τα οποία παρακινούμε και προσπαθούμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους να εμβολιαστούν, είτε θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα rapid τεστ 48ωρου που θα πιστοποιούν ότι δεν είναι φορείς του κορονοϊού”, είπε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου

Όπως εξήγησε, αυτό γίνεται για λόγους προφανείς. “Πρώτον γιατί και σε αυτήν την κατηγορία των παιδιών υπάρχει πλέον η δυνατότητα του δωρεάν εμβολιασμού, δεύτερον διότι αν μια τετραμελής οικογένεια ήθελε να πάει σε ένα κατάστημα εστίασης δεν ήταν δυνατόν να τρώνε οι γονείς μέσα και τα παιδιά έξω .

Γι’ αυτό υπάρχει μια ειδική εξαίρεση στα παιδιά 12-18 στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, αν και ανεμβολίαστοι με το τεστ να μπορούν να πηγαίνουν” είπε.

“Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία, έτσι κι αλλιώς όσα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα, θα πρέπει να έχουν είτε τα self test ή τα rapid test για να πηγαίνουν στις σχολικές αίθουσες, οπότε θα κάνουν χρήση αυτών των πιστοποιητικών και για τις μετακινήσεις τους” ανέφερε, απαντώντας σε σχέση με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ με τα οποία πολλά παιδιά μετακινούνται στην επαρχία για να πάνε στο σχολείο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ