Ο ΥΦΕΘΑ στην βάση των πυραύλων HAWK

Οι πύραυλοι Hawk ή ΧΩΚ όπως τους αποκαλούν, αποτελούν την εναέρια ασπίδα μέσης εμβέλειας του Στρατού Ξηράς.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην έδρα της Β΄ Πυροβολαρχίας της 181 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων “Hawk” (181 ΜΚ/Β “Hawk”), βρέθηκε σήμερα, Σάββατο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από τους νεοτοποθετημένους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 181 MK/B “Hawk” Αντισυνταγματάρχη Σωκράτη Αλεξόπουλο για την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες της Μοίρας, επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της και συνομίλησε με τα εν υπηρεσία στελέχη και τους οπλίτες θητείας.

Χθες, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, ο Ν. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο, με Ανώτατους και Ανώτερους Αξιωματικούς των Διοικήσεων και των Επιτελείων της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ και του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR, καθώς και με Διοικητές Σχηματισμών, Στρατιωτικών Σχολών, Συγκροτημάτων και Υπηρεσιών με έδρα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, είχε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ