Ο Βούτσης για τις δηλώσεις Τσακαλώτου

Ο Βούτσης για τις δηλώσεις Τσακαλώτου

 

“Τον δικαίωσε (σ.σ.: ο κ. Τσακαλώτος τον κ. Στουρνάρα) ως προς τη συγκεκριμένη έκφραση της συνολικής υπερφορολόγησης και είπε ότι αν πάρουμε ως μέσο όρο τον μέσο Έλληνα είναι και υπερφορολογημένος και κακοφορολογημένος και όχι του μέσου ανθρώπινου όρου, αλλά του οικονομικού όρου στα όρια του πληθυσμού.Ισχύει, όμως, ότι ο μέσος όρος αυτός είναι ευρωπαϊκός”, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στο Βήμα Fm.

‘Όχι, δεν λέει αυτό ο κ. Στουρνάρας” ανέφερε ο κ. Βούτσης.

“Λαμβάνει υπόψη το μέσο οικονομικό μέγεθος, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη το μέσο Έλληνα και είναι πεδίο δόξης λαμπρό να ανακαλυφθούν αυτά τα πράγματα σε ολόκληρες περιοχές ανθρώπων, πολιτών και μερίδων του κεφαλαίου που είναι εκτός της πρόνοιας και μέριμνας για να υπάρχει δίκαιη φορολόγηση”, τόνισε ο κ. Βούτσης.

“Και αυτό είναι που είπε ο κ. Τσακαλώτος και το είχαμε συζητήσει και στην κοινοβουλευτική ομάδα: «Παιδιά, μην παίζετε με τους αριθμούς και το μέσο όρο των ανθρώπων. Πάμε να δούμε στο μέσο πολίτη ποια είναι ακριβώς η μέση φορολόγησή του, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέσο ευρωπαϊκό όρο». Αυτό είπε και μπορείτε να το δείτε από την ομιλία του” προσέθεσε.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Τσακαλώτος: Εκεί έχει δίκιο ο Στουρνάρας…

Τσακαλώτος:Διαστρέβλωση των δηλώσεων μου

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ