Ο Τσίπρας ζητά έκτακτη Ολομέλεια για την Κύπρο

Ο Τσίπρας ζητά έκτακτη Ολομέλεια για την Κύπρο

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη,  επιστολή, με την οποία ζητά την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής αύριο Τρίτη, ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός για  την στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Eurogroup.                   

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2013

 

 

Προς

τον  Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

 κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 

Οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων.

 

Την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συναινέσει σε αποφάσεις που πιθανότατα θα αποδειχθούν ολέθριες για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

 

Είναι απαράδεκτο να μην έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ενημερωθεί η ελληνική Βουλή για όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης, οι οποίες συνιστούν οδυνηρό προηγούμενο για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Είναι, επίσης, απαράδεκτο η λειτουργία της εθνικής αντιπροσωπείας να υποκαθίσταται από κλειστές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης του μνημονίου.

 

Κύριε πρόεδρε, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο και το καθήκον σας απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα  και να συγκαλέσετε εκτάκτως, αύριο Τρίτη, 19 Μαρτίου ,την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός και να εξηγήσουν ο  πρωθυπουργός και ο  υπουργός Οικονομικών γιατί συναίνεσαν σε αυτήν την εγκληματική απόφαση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 

Αλέξης Τσίπρας

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.