O Τραγάκης “μάλωσε” τους υπουργούς

O Τραγάκης “μάλωσε” τους υπουργούς

 

Συστάσεις σε υπουργούς για την υποχρέωσή τους να παρίστανται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης σχολιάζοντας τη σημερινή ματαίωση της συζήτησης πολλών επικαίρων ερωτήσεων λόγω κωλύματος υπουργού.

«Το προεδρείο έχει καταβάλει προσπάθειες ώστε να ανταποκρίνονται οι υπουργοί στην υποχρέωσή τους να παρίστανται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και έχουν γίνει και συστάσεις σε υπουργούς» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, λόγω της επτακομματικής Βουλής είναι πολλές οι ερωτήσεις που κατατίθενται, με συνέπεια να υπάρχουν περιπτώσεις που αν οι υπουργοί παρίσταντο για να απαντήσουν σε όλες, θα έπρεπε να είχαν καθημερινή παρουσία στην Ολομ��λεια.

Σχολιάζοντας τις αναφορές σε στατιστικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, ο αντιπρόεδρος του Σώματος ανέφερε, ότι κάποια στοιχεία υπάρχουν αλλά δεν συνιστούν στατιστικά στοιχεία, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχουν ερωτήσεις συναρμοδιότητας, στις οποίες έχει προσέλθει ο ένας εκ των υπουργών που απευθύνονται.

Ο κ. Τραγάκης, ανακοίνωσε ότι μετά από επιθυμία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να απαντήσει ο ίδιος σε επίκαιρη επερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αυτή θα συζητηθεί περί τις 11 Απριλίου.

Επίσης ο κ. Τραγάκης ζήτησε και έλαβε την έγκριση της Ολομέλειας σχετικά με την παράταση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, έως τις 15 Απριλίου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ