Ο Θεοδωράκης στον Τσίπρα: Ή υπερασπιστείτε τη διάταξη για τις offshore ή ζητήστε συγγνώμη – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών σε οffshore.

“Αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση είναι ένα περισσό θράσος. Υπάρχει μια διάταξη. Αυτή η διάταξη είτε είναι σωστή και η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να την υπερασπίζεται είτε θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και από την αντιπροσωπεία και από τον ελληνικό λαό” είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι στην πολιτική δεν υπάρχει ηθικό DNA και ότι όλα αποδεικνύονται στην πράξη. “Εάν πάμε σε μια υπερβολή αποτελεί παγίδα. Η διάταξη θα καταπέσει στα δικαστήρια και θα πάμε ξανά από το μηδέν. Δεν είναι πρέπον ο πρωθυπουργός ενός κοινοβουλευτικού καθεστώτος να λέει ότι εις γνώση μας πάμε σε μια υπερβολική ακραία διάταξη. 

Αυτή η πολύ σημαντική υπόθεση γιατί δεν τέθηκε ελάχιστα σε διαβούλευση; Γιατί δεν πήγε στην επιτροπή πόθεν έσχες; Υπήρξε μια διάταξη που θα πρέπει να αποδεχθείτε ότι είναι προϊόν ή πονηρής επεξεργασίας ή ασχετοσύνης. Επιλέξτε ένα από τα δύο. Ή υπερασπιστείτε την ή ζητήστε συγγνώμη και πάρτε την πίσω” επισήμανε. 

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει οι κύριες καταθέσεις του πολιτικού προσωπικού της χώρας να είναι στο εξωτερικό. “Αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ας υπάρξει μια αυτοδέσμευση των ΚΟ ότι δεν μπορούν οι κύριες καταθέσεις να είναι στο εξωτερικό. Δεν μπορούν οι ιδέες μας να είναι στη χώρα και οι καταθέσεις μας στο εξωτερικό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Καλούμε από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση να συγκρουστεί με διαφθορά και διαπλοκή. Όμως οι αποφάσεις που φέρνετε είναι αποσπασματικές. Πριν από δύο μήνες αναφερθήκατε σε 13 υποθέσεις που μαρτυρούν διαφθορά και διαπλοκή. Τι κάνατε πέρα από να το καταγγείλετε; Ζητάμε συγκεκριμένες ενέργειες και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο” κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ