Ο Ψαριανός για τον Θεοχάρη: Όποιος δεν γουστάρει σηκώνεται και φεύγει

Αιχμές για την στάση του Χάρη Θεοχάρη άφησε ο Γρηγόρης Ψαριανός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όποιος δεν γουστάρει σηκώνεται και φεύγει”.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, είπε μεταξύ άλλων: “Ο κατάλληλος να μιλήσει για το Ποτάμι τώρα είναι ή ο Σταύρος Θεοδωράκης ή ο Χάρης Θεοχάρης. Η συζήτηση όλη ξεκίνησε από τις τοποθετήσεις σε δύο διαφορετικές μάλιστα συνεντεύξεις του κ. Θεοχάρη. Μάλιστα η αποστροφή ότι «το Ποτάμι τελείωσε» και επίσης ότι «θα πάω στο συνέδριο να καταγγείλω» εγώ αν ήμουνα σε ένα οποιοδήποτε παλιό κόμμα ή σε ένα κίνημα τι νόημα έχει να πάω στο συνέδριο να καταγγείλω, αν έχω αποφασίσει ότι για μένα τέλειωσε; Όταν τελειώνει κάτι μέσα σου σηκώνεσαι και φεύγεις. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί  βέβαια μια αναταραχή εσωτερική εν όψει συνεδρίου”.

“Επειδή συζητήθηκε γενικώς ένα θέμα διαγραφής δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Διαγραφές έκανε ο Κ. Κολιγιάννης, ο Α. Παπανδρέου, το πολιτικό γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πιο εκσυγχρονιστικές διαγραφές έκανε ο Φ. Κουβέλης αλλά το να πεις ότι διαγράφω τον τάδε επειδή δεν ψήφισε αυτό ή επειδή διαφώνησε με εκείνο αυτά τα συζητάς πολιτικά και λύνονται πολιτικά. Άρα δεν υπάρχει” πρόσθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού. 

Παράλληλα, ο κ. Ψαριανός τόνισε ότι το Ποτάμι “δεν έγινε  ούτε για να παίρνει  3% και να ζει με μια αγωνία αν θα έχει 2,5% ή 3,5% ούτε για να κυβερνήσει τη χώρα”. “Το Ποτάμι συγκροτήθηκε σαν κάτι καινούργιο, σαν μια φρεσκαδούρα στο χώρο της πολιτικής για να προκαλέσει την συμπαράταξη δυνάμεων που έχουν κοινούς στόχους. Μακριά από διάφορα κλισέ, από συντεχνίες και  από τσιτάτα. Αν είχαμε κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις από το 2010 τώρα θα συζητούσαμε για τα προβλήματα άλλων χωρών αλλά δεν κάναμε τίποτα” επισήμανε ενώ ερωτηθείς με ποια κόμματα θα μπορούσε να κάνει το Ποτάμι αυτές τις μεταρρυθμίσεις. ανέφερε:

“Επειδή τώρα έχουμε συνέδριο και αυτό θα αποφασιστεί εκεί η δική μου γνώμη είναι ότι το ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι ούτε Κεντροαριστερά … δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας, να  καθορίσουμε ιδεολογικό περίβλημα του στυλ  αν είμαστε καπιταλιστές, σοσιαλιστές ή κομμουνιστές. Το θέμα είναι πως αυτή η χώρα θα βγει από αυτό το τραγικό αδιέξοδο ή μάλλον από την καταστροφή γιατί βαδίζουμε στην καταστροφή. Σε λίγο θα κλείσουν τα σύνορα, σε λίγο θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, σε λίγο θα έχουμε προβλήματα εθνικά σοβαρά και αυτή η κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη και πρέπει να φύγει τώρα και να γίνει μια κυβέρνηση, και από αυτή τη Βουλή μπορεί να προκύψει, και η οποία θα στηρίζει την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη όχι με μαϊμουδιές που όμως λέει ο Τσίπρας… Με ποια κόμματα θα πρέπει να συγκροτηθεί η κυβέρνηση; Τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΟΤΑΜΙ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αν θέλουν Ευρώπη  και η Ένωση Κεντρώων.  Αυτά τα κόμματα λοιπόν να βγάλουν τα μάτια τους να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε 230 βουλευτές  και να προχωρήσουν για δύο χρόνια για να γίνουν σε αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα”.

 

O κ. Ψαριανός υπογράμμισε ότι το Ποτάμι είναι κόμμα για συνεργασίες και τόνισε: “Στο συνέδριο θα αποφασίσουμε που θα πάει το ΠΟΤΑΜΙ. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν πρωτοβουλίες και από τον Σταύρο και από άλλους ότι εδώ εμείς προτείνουμε να συνεργαστούμε με τους τάδε… Το θέμα δεν είναι με ποιον θα συνεργαστείς αλλά για ποιο πράγμα. Όσοι συμφωνήσουμε σε αυτά τα πέντε πράγματα θα προχωρήσουμε μαζί για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές για τη χώρα.

Το ΠΟΤΑΜΙ είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει… Αυτά που έχουμε πει εμείς από πρόπερσι έχουν επιβεβαιωθεί και οι φόβοι μας και οι πιθανότητες για να κάνουμε κάτι πάντα έρχονται σε αυτό που έχουμε περιγράψει εμείς. Για αυτό πρέπει να πάμε στο συνέδριο και αυτό θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Όποιος δε γουστάρει σηκώνεται και φεύγει Χάρη μου!”.

 

Διαβάστε επίσης:

O Τσίπρας στους αγρότες: Τα αιτήματα σας είναι μια καλή βάση διαλόγου

Η κυβέρνηση απαντά στα σενάρια εκλογών

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.