Ο Παπανδρέου για την επίσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου

Ο Παπανδρέου για την επίσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου

 

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του αναφέρεται στην επανεκκίνηση του έργου της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, όπου έδωσαν το «παρών» ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Όπως τονίζει ο κ. Παπανδρέου, «η επανεκκίνηση των εργασιών για την ολοκλήρωση της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, αποτελεί σημαντικό γεγονός, για την επίτευξη του οποίου κατεβλήθησαν για μακρύ χρόνο μεγάλες προσπάθειες».

«Σε μια περίοδο που απαιτείται η ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών και συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για να βγούμε από την κρίση, η σημασία της εξέλιξης αυτής είναι μεγάλη, και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη. Οι μεγάλοι οδικοί άξονες πρέπει να ολοκληρωθούν ταχύτατα, ώστε να αποτελέσουν αναπτυξιακό εργαλείο», αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ωστόσο, τονίζει «δεν αρκεί μόνο η ολοκλήρωση των εργασιών που είχαν διακοπεί και σήμερα ξαναρχίζουν, όπως αυτών στην Ολυμπία Οδό, αλλά απαιτείται και η ολοκλήρωση του συνόλου του φυσικού αντικειμένου του έργου (Ελευσίνα – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα)».

«Έτσι, θα διαμορφώσουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης σε μεγάλες περιοχές της χώρας που έχουν επί πολλά χρόνια στερηθεί, δυνατότητες που προσφέρουν τέτοιου χαρακτήρα και μεγέθους έργα», υπογραμμίζει ο Γιώργος Παπανδρέου και καταλήγει:

«Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση με αποφασιστικότητα. Να δημιουργήσουμε τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη».

 

Πηγή: egiakoumis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ