O Νίκος Δένδιας με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στην Γερμανία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Όστιν (Lloyd Austin), στην Αεροπορική Βάση του Ramstein, στη Γερμανία.   .

του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, επισημαίνοντας ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο κ. Δένδιας,  συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Όστιν (Lloyd Austin), με τον οποίο συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ.

Ακολούθως, συναντήθηκε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command – AIRCOM), η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Ramstein.

Νίκος Δένδιας Lloyd Austin Νίκος Δένδιας Lloyd Austin Νίκος Δένδιας Νίκος Δένδιας Νίκος Δένδιας Νίκος Δένδιας Νίκος Δένδιας Νίκος Δένδιας Νίκος Δένδιας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ