Ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται τη φρεγάτα Ύδρα

Στον ναύσταθμο Σαλαμίνας βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέπτεται το πλήρωμα της φρεγάτας “Ύδρα” που σε λίγες ώρες αναχωρεί για την Ερυθρά Θάλασσα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από το πρωί το enikos.gr έγραφε ότι ήταν θέμα ωρών να οριστικοποιηθεί και τυπικά η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ από την Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων “ASPIDES” και “PROSPERITY GUARDIAN”.

Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι «η ΥΔΡΑ δεν μεταβαίνει με σκοπό να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις. Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» έχει ως στόχο την συνοδεία πλοίων σε συγκεκριμένους τομείς ευθύνης, ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες επιθέσεις εναντίον τους».

«Φυσικά, όπως σε κάθε στρατιωτική αποστολή, εάν δεχθούν επίθεση θα απαντήσουν ανάλογα» μας ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το πλήρωμα, το οποίο απαρτίζεται και από κομάντος των «Σκιών του Αιγαίου», της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, τόσο τα μέλη του πλοίου όσο και οι Ειδικές Δυνάμεις αλλά και οι πιλότοι και οι τεχνικοί του ελικοπτέρου, θα λάβουν ημερήσια αφορολόγητη αποζημίωση ύψους 120 ευρώ ενώ προβλέπεται η εφαπάξ καταβολή 1.500 ευρώ στην οικογένεια κάθε μέλους του πληρώματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ