Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ στα εγκαίνια του αναβαθμισμένου 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου

Μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας ο Αρχηγός ΓΕΣ παρέστη στην τελετή εγκαινίων του αναβαθμισμένου 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου ενώ επισκέφθηκε την Μεραρχία Υποστηρίξεως και την Σχολή Πολέμου.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Στρατηγείο της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) και στη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ).

Αντάλλαξε με το προσωπικό ευχές εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και το ευχαρίστησε για το έργο που επιτελεί.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, παρέστη στην τελετή εγκαινίων του έργου πλήρους ενεργειακής αναβάθμισης της κτηριακής υποδομής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ).

Τα εγκαίνια του 424 ΓΣΝΕ πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

Το έργο, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτήθηκε μέσω απορρόφησης και αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα συμβάλλει καταλυτικά στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτηριακού συγκροτήματος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε την άμεση ανταπόκριση και την καταλυτική συμβολή τους σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην ομιλία του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «σε συνδυασμό με το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, που θα χτιστεί σε αυτή την περιοχή, το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ, αλλά και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η παρούσα αναβάθμιση του 424 ΓΣΝΕ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ενός ισχυρού, «υγειονομικού συγκροτήματος», που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι απλά για τη Μακεδονία αλλά για το σύνολο των Βαλκανίων».

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι Διοικητές 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων & Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης και ο Διευθυντής του 424 ΓΣΝΕ Ταξίαρχος (ΥΙ) Γεώργιος Γκούβας.

Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ