Ανδρουλάκης: Αν θέλει ο Τσίπρας ας κάνει κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο “Ενώπιος Ενωπίω” αναφέρθηκε στις εκλογές και τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Η αγωνία μου είναι ενωθεί η δημοκρατική παράταξη. Αλλά με κοινωνικούς όρους. Όχι με κινήσεις σε επίπεδο ηγεσιών και με έναν ηγέτη, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήρθε λέγοντας “πρώτη φορά αριστερά” αλλά συγκυβέρνησε με ένα ακροδεξιό κόμμα, μετά πήρε στο κόμμα του στελέχη του κόμματος αυτού, είχε υπουργό συγκυβέρνησης Καραμανλή. Ποια προοδευτική δύναμη; Του κυρίου Πολάκη; Βεβαίως έχω την αγωνία να γίνει το ΠΑΣΟΚ ισχυρή δημοκρατική παράταξη. Ο πρώτος μου στόχος είναι αυτός. Απέναντι στη Δεξιά και στη Νέα Δημοκρατία να υπάρχει μία άλλη επιλογή για τον δημοκρατικό κόσμο. Ισχυρή κυβερνητική δύναμη, η δημοκρατική παράταξη. Η δεύτερη αγωνία μου είναι αυτή η επιλογή αυτή να μην μοιάζει σε τίποτα με τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Αν μοιάζει η χώρα δεν θα γυρίσει σελίδα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας απέτυχε

“Το 2015 ο κ. Τσίπρας βγήκε με το σύνθημα “Πρώτη φορά αριστερά”. Είδε ο λαός την πρώτη φορά αριστερά; Τα παιχνίδια με τα κανάλια και τις άδειες ήταν πρώτη φορά αριστερά; Το δημοψήφισμά που είπε ο λαός “ΟΧΙ” και το ανέτρεψε, που δεν έχει γίνει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, ήταν σεβασμός στους θεσμούς ή στη λαϊκή ετυμηγορία; Οι κινήσεις ότι θα έσκιζε τα μνημόνια και έφερε νέα μνημόνια με υπερταμεία ήταν πρώτη φορά αριστερά; Όλοι θυμόμαστε. Και εμείς κάναμε λάθη, αλλά είμαστε σε μία νέα εποχή. Αγωνιώ να γίνει η Δημοκρατική Παράταξη να γίνει πρωταγωνιστής αλλά αξιακά όπως πιστεύω εγώ. Δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Εγώ πιστεύω ότι το καλό της Ελλάδας είναι να αποκτήσει μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που θα έχει ένα πρόγραμμα ανταγωνιστικής οικονομίας. Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση σημαίνει σεβασμός στους θεσμούς, στην ποιοτική δημοκρατία. Βαρέθηκε ο κόσμος το πελατειακό κράτος. Βαρέθηκε ο κόσμος να ανταγωνίζεται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έχει τους περισσότερους μετακλητούς, 2.800 ο ένας και 3.200 ο άλλος. Βαρέθηκε το τοξικό κλίμα στη Βουλή. Συνεχώς διχάζουν για τα Πανεπιστήμια, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα εθνικά θέματα. Εμείς είμαστε μια δύναμη προόδου και ρεαλισμού, που θέλει να οικοδομήσει την ενότητα στον λαό μας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και συμπλήρωσε: “Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν πια ότι ήρθε ένας νέος παίκτης στο πολιτικό προσκήνιο και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για αυτούς. Ο λαός ξέρει ότι ο κ. Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς ως πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν μία θλιβερή εμπειρία για τον λαό μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία δεύτερη πολύ άσχημη εμπειρία. Είμαστε άλλα κόμματα. Άλλο είναι ένα κόμμα της κομμουνιστικής Αριστεράς, άλλο είναι ένα κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, άλλο είναι το νεοφιλελεύθερο κόμμα της ευρωπαϊκής Δεξιάς. Τι λέω στον ελληνικό λαό; Έχετε τρεις επιλογές στο τραπέζι. Επιλέξτε. Θέλετε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα; Θέλετε πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη; Δεν θέλετε κανέναν από τους δύο; Θέλετε να μας δώσετε μια ευκαιρία να κάνουμε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Όποιος θέλει πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, να ψηφίσει ΝΔ. Όχι εμάς. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά”.

 

Ανδρουλάκης: Δεν θα γίνω τροχονόμος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Για το προσωπικό στοίχημα και τους στόχους του στην ηγεσία του κόμματος ανέφερε ότι επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες νέας αξιόπιστης σχέσης με τον ελληνικό λαό.

“Να αποδείξω ότι η πολιτική και μέσα από την προσωπική μου διαδρομή, δίνει λύσεις και δεν είναι μια τάξη φαυλοκρατίας, που το μόνο που ενδιαφέρει είναι η καρέκλα. Έθεσα υποψηφιότητα πέρσι το καλοκαίρι όχι για να γίνω τροχονόμος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήμουν υποψήφιος για να κάνω πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Έθεσα υποψηφιότητα διότι θέλω αυτή η παράταξη να αλλάξει σελίδα στον τόπο και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Θέλω να ξαναγίνουμε μια δύναμη η οποία θα παίξει κυβερνητικό ρόλο, θα είναι πρωταγωνιστής, θα κάνει σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση. Λέω προς όλους τους πολίτες ότι έχω χρέος και καθήκον να είμαι έτοιμος και θα είμαι έτοιμος” σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ.

“Για μένα καλός πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος γνωρίζει τι γίνεται στον κόσμο. Άρα γνωρίζοντας τις διεθνείς εξελίξεις ξέρει να αρπάζει τις ευκαιρίες για την πατρίδα του και να αποφεύγει κακοτοπιές. Επίσης καλός πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν κυβερνά με την παρέα του όπως μάθαμε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά κυβερνά με τρόπο ανοιχτό, θεσμικό, με συμμετοχική δημοκρατία. Καλός πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν έχει εξαρτήσεις και έχει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον. Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με κάθε κατεστημένο μικρό ή μεγάλο που κρατά την πατρίδα μου εγκλωβισμένη στο παρελθόν” συμπλήρωσε.

Ανδρουλάκης: Αν θέλει ο Τσίπρας ας κάνει κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη

Αναφορικά με τη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με στόχο τις καρέκλες.

“Θεωρώ ότι οι σοσιαλδημοκρατικές ιδέες είναι πιο χρήσιμες για την Ελλάδα και την Ευρώπη από τις ιδέες του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Εγώ μιλώ με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά δεν ακούω προγραμματικό λόγο, παρά απομιμήσεις. Αφού θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να είναι πρωθυπουργός αυτός που το κόμμα του θα είναι πρώτο, ας συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη, ας τον κάνει πρωθυπουργό” υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ