Ο Μαριάς για όσα αποκάλυψε με την παρέμβασή του στην Ευρωβουλή

Για την παρέμβασή του στην Ευρωβουλή σχετικά με την χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ ή την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να προβεί στην ολική ή μερική εξόφληση του δανείου που έλαβε η χώρα από το ΔΝΤ, μίλησε ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

«Όταν ιδρύθηκε η Οικονομική και Νομισματική Ένωση, απαγορεύθηκε κάθε χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες προς τις κυβερνήσεις. Υπήρξε όμως μία εξαίρεση και αφορά στην περίπτωση που ένα κράτος έχει υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ. Εκεί υπάρχει ένας κανονισμός που λέει ότι δεν θεωρείται πιστωτική διευκόλυνση, άρα δεν απαγορεύεται η χρηματοδότηση από την Κεντρική Τράπεζα ή τις εθνικές τράπεζες προς το δημόσιο τομέα για την εκπλήρωση των δόσεων στο ΔΝΤ», ανέφερε ο Νότης Μαριάς και συνέχισε:

«Φτάσαμε στο αμήν για να βρούμε χρήματα από το ΔΝΤ και μου έκανε εντύπωση γιατί η Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας δεν ενημέρωνε την ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

«Αυτό που λέω στον κ. Ντράγκι είναι ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η εξαίρεση αυτή και μπορεί πλέον η Ελλάδα, είτε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – που το αποκλείω σε αυτή τη φάση – αλλά κυρίως από την Τράπεζα της Ελλάδος να πάρει μία πιστωτική διευκόλυνση που μπορεί να είναι ή για την μερική εξόφληση του ΔΝΤ, ή να πάει με ένα συνολικό πακέτο ώστε να εξοφλήσουμε συνολικά το ΔΝΤ από πιστώσεις της Τράπεζα της Ελλάδος», σημείωσε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Μαριάς: Δεν θα περάσει ο εκβιασμός του Ντράγκι – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ