Ο Λαζαρίδης στον Realfm 97,8: Να μπει τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγικών περιστατικών

“Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγικών περιστατικών” δήλωσε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Σίγουρα ήταν ακραίο καιρικό φαινόμενο, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας. Δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν μετά τη φωτιά στο βουνό το 2016, δεν έγινε κανένα έργο που θα μπορούσε να ανακόψει τα ορμητικά νερά. Αλλά ο κρατικός μηχανισμός δεν θα έπρεπε να ειδοποιήσει εγκαίρως τους κατοίκους της Μάνδρας για το ενδεχόμενο να πνιγούν από τον χείμαρρο, να κλείσουν οι δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα οχήματα τους; Είναι φανερό ότι δεν υπήρξε ούτε ο ελάχιστος δυνατός συντονισμός” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε:

“Εμείς λέμε ότι θα πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν οι κάτοικοι με κονδύλια που προβλέπονται από την ΕΕ, αλλά πρέπει να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση και η Περιφέρεια Αττικής. Πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, στους φόρους, στις παροχές ρεύματος και νερού σε όσους ανθρώπους επλήγησαν”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ