Ο Λαπαβίτσας για το σχέδιο Βαρουφάκη: Δεν το παρουσίασε ποτέ στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

«Η χώρα βγαίνει από το καθεστώς επιτήρησης υπερβολικού ελλείμματος, αλλά θα παραμείνει στην επιτήρηση για πάρα πολλά χρόνια, την έχουμε “αγκαλιά”, δεν πρόκειται να μας αφήσει.Η οικονομία θα παρουσιάσει κάποιους θετικούς δείκτες, μετά από χρόνια συμπίεσης και είναι φυσικό, γιατί κάποιοι ανέβαλαν επενδυτικά ή καταναλωτικά σχέδια. Μεσοπρόθεσμα, δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική «έκρηξης» των επενδύσεων. Στην καλύτερη περίπτωση, το επόμενο διάστημα θα έχουμε μέτριες αποδόσεις στην οικονομία, όχι αναπτυξιακή έκρηξη, όπως λένε», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

«Ήταν ανάγκη ο Τσίπρας να γυρίσει όλη την Ελλάδα και να υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια; Είναι έντιμη αριστερή πολιτική αυτή; Γι’ αυτό κάναμε όλη τη φασαρία; Για να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια;», διερωτήθηκε ο πρώην βουλευτής.

Ερωτηθείς αν γνώριζε ο ίδιος το σχέδιο Βαρουφάκη και αν είχε παρουσιαστεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε:«Με τον κ. Βαρουφάκη, όσο καιρό ήμουν βουλευτής, είχαμε μία ανταλλαγή απόψεων επί 10 λεπτά, στο κυλικείο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν μου είπε τίποτα σχετικό.

Ποτέ δεν παρουσίασε το σχέδιό του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχε παρουσιαστεί στην Κ.Ο. θα είχε γίνει μύλος! Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην Κ.Ο. και μας ενημέρωσε ως όφειλε, γιατί ήταν υπουργός Οικονομικών, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, όχι για παράλληλο νόμισμα. Δεν ξέρω το θυμόταν ή τι κατάλαβε ο Αλέξης Μητρόπουλος, αλλά σχέδιο παράλληλων πληρωμών δεν μας είχε παρουσιαστεί ποτέ. Πληροφορήθηκα κατόπιν εορτής το σχέδιο Βαρουφάκη, όταν άρχισε να δημοσιοποιείται από τον ίδιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ