Ο Λαπαβίτσας δεν έχει “ψύχωση” με τη δραχμή αλλά την “προτιμάει” από την “σκληρή λιτότητα”

«Δεν έχω καμία ψύχωση με τη δραχμή αλλά αν έχουμε σκληρή λιτότητα τότε να το δοκιμάσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και είπε χαρακτηριστικά σε ερώτηση σχετική με τη δραχμή:

«Καταρχήν εγώ δεν έχω καμία ψύχωση με τη δραχμή. Εάν υπάρξει πρόταση σοβαρή που να λέει άρση λιτότητας, διαγραφή ή διευθέτηση του χρέους και ανάπτυξη δηλαδή επενδύσεις κανείς δεν είναι παλαβός να θέλει να πάει σε μια κατάσταση ακαθόριστη με ένα σωρό παρενέργειες κοκ.

Αν υπάρξει τέτοιο πράγμα ναι βεβαίως να δοκιμάσουμε να συνεχίσουμε μια πορεία μέσα στο νομισματικό σύστημα με ανάπτυξη εάν όμως δεν υπάρξει αυτό και αυτό που υπάρξει είναι στην ουσία η επιστροφή σε αυτό που ζήσαμε μόνο παλαβός θα ήθελε να γυρίσει σε αυτό.

Διότι αυτό το ξέρουμε, πέντε χρόνια το ζήσαμε, δεν υπάρχει προοπτική εκεί για την Ελλάδα και αυτά που λένε οι τράπεζες και οι υπόλοιποι ότι αν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αν γίνουμε διαφορετικοί, αν το συμμαζέψουμε αν… αν… αν θα φάμε με χρυσά κουτάλια αυτά είναι αέρας κοπανιστός. Αν αυτή είναι η επιλογή που μας δίνεται τότε καλύτερο να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα.

Σας ξαναλέω αν το σχέδιο παρέχει όντως την δυνατότητα για ανάπτυξη, απομείωση του χρέους και άρση της λιτότητας αν όντως υπάρχει αυτό το πράγμα και το δούμε στην πράξη τότε ναι να το δοκιμάσουμε. Αν δεν υπάρχει αυτό, αν έχουμε σκληρή λιτότητα και δυστυχώς τα σημάδια δεν είναι καλά , αν δηλαδή η ευρωζώνη συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τρόπο στυγνό και κατά την άποψή μου βλακώδη, αν γίνει αυτό τότε ναι η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την προοπτική εθνικού νομίσματος γιατί θα αυτοκτονήσει αλλιώς».

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα σήμαινε το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε ρήξη, ο κ. Λαπαβίτσας εξήγησε πως:

«για όσους κατέχουν την πραγματικότητα της Ευρώπης είναι ένα από τα σενάρια. Αν προκύψει αυτό, τότε θα πρέπει να υπάρξει εθνική και κοινωνική συσπείρωση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν μας αναγκάσουν οι δανειστές».

Διαβάστε επίσης:

Ο Λαπαβίτσας διαψεύδει ότι μίλησε για δελτίο στα τρόφιμα

Επιστροφή στη δραχμή και δελτίο στα τρόφιμα προτείνει ο Λαπαβίτσας – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονος διάλογος Λαπαβίτσα-Βορίδη – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ