Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Άρειο Πάγο – ΦΩΤΟ

Της Άννας Κανδύλη

Θεσμικά θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της δικαιοσύνης συζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, και την Εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η επίσκεψή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ανώτατο δικαστήριο, σύμφωνα με συνεργάτες του, σχετίζεται με την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να αναδείξει θεσμικά θέματα που άπτονται της λειτουργίας της δικαιοσύνης, στα οποία δίνει μεγίστη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του, τόσο με την κ. Θάνου, όσο και με την κ. Κουτζαμάνη, τέθηκαν θέματα επιτάχυνσης της δικαιοσύνης, ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών, προστασίας της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση συνθηκών απρόσκοπτης άσκησης των καθηκόντων τους, ειδικά σε υποθέσεις που σχετίζονται με οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις καταχραστών του Δημοσίου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε  -ειδικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- και το θέμα της αποφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει για τη βελτίωση, τόσο της ποιότητας, όσο και του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.

Και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου  εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίσκεψη Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως επέλεξε να συναντηθεί με την ηγεσία του Αρείου Πάγου λίγες μόνον εβδομάδες μετά την εκλογή του στο τιμόνι της ΝΔ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

 

Έκκληση της προέδρου του δικαστηρίου να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ