Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Νίκο Χατζηνικολάου 

 

Το μεγαλύτερο τεχνικό λάθος της τρόικας, είναι ότι δεν επιτρέπει να κάνουμε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ:

-Η τρόικα έχει καταλάβει ότι νέα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να ληφθούν. Δεν το αντέχει η κοινωνία και η οικονομία και η πολιτική. Δεν πρέπει να υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις.

-Το μεγαλύτερο τεχνικό λάθος της τρόικας, είναι ότι δεν επιτρέπει να κάνουμε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

-Πρέπει να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος της ΔΕΗ , με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.

-Η τρόικα επέμενε να ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί , αλλά εμείς το αρνηθήκαμε. Δεν θα το αφήσουμε ποτέ να γίνει αυτό. Δεν θα χάσουν άνθρωποι τα σπίτια τους. Οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πρέπει να υπάρξει ενιαία ρύθμιση για τα νοικοκυριά.

-Αν η τρόικα δεν συμφωνήσει : Πρέπει να συνεννοηθούμε με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη ποιος θα είναι ο χειρισμός μας. Γιατί η Ελλάδα έχει υποβληθεί στις μεγαλύτερες θυσίες. Πρέπει η κυβέρνηση να επιμείνει στις θέσεις της, στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

-Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να γίνουν απολύσεις. Με την αξιολόγηση και το σχέδιο για την κινητικότητα των υπαλλήλων

-Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις φιλικές για την κοινωνία. Η τρόικα αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλο πρόγραμμα για την ανεργία.

-Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

-Για τις παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα της ΔΕΗ και το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ: Το θέμα της ΕΣΤΑΤ, είναι πολιτικό.

-Για την επόμενη ημέρα και το αν συμμετέχει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη: Με τη ΔΗΜΑΡ έχουμε προτείνει να έχουμε κοινή κάθοδο στις εκλογές. Δεν θα εξαρτήσουμε τη στάση μας  όμως για την κυβέρνηση με την στάση της ΔΗΜΑΡ. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Το αν θα μπούμε στην κυβέρνηση είναι κάτι που θα κουβεντιάσουμε με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη.

-Για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε προτείνει τον Μάιο στον ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε μία εθνική κυβέρνηση. Αλλά έχουν δημαγωγική και παλαιοκομματική πολιτική.

-Για τον Γιώργο Παπανδρέου: Δεν έχω κρύψει ποτέ τις απόψεις μου. Δεν έχω ακούσει άλλο πολιτικό αρχηγό, όπως εγώ, να μιλάει με τέτοια ευθύτητα για το παρελθόν ενός κόμματος.

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ