Ο επόμενος γύρος στο Μόναχο – Κρίσιμη Διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια

Σύνοψη από το

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, θα μεταβεί στις 13 Φεβρουαρίου στο Μόναχο για τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια.
  • Στη Διάσκεψη αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με την παρουσία του να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των ανοιχτών μετώπων και της Ουκρανίας.
  • Πριν το Μόναχο, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Κροατία για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ενώ μετά το Μόναχο έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Ινδία για συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης.
Το AI widget του enikos.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του AI Launchpad των FT, το οποίο υποστηρίζεται από το GNI.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από έμπειρους δημοσιογράφους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην έκανε το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Νταβός την περασμένη Τετάρτη εξαιτίας της κακοκαιρίας (που είχε ανησυχήσει πολύ το Μαξίμου) και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., θα πάει όμως μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη στις 13 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια που γίνεται εκεί κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το «παρών» στη Διάσκεψη θα δώσει και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και αυτή η δεύτερη παρουσία του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά το Νταβός αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με όλα τα ανοιχτά μέτωπα, αλλά και με την Ουκρανία.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως έως τότε πιθανόν να έχει ξεκαθαρίσει τοπίο όσον αφορά τη Γροιλανδία και ενδεχομένως να έχει βρεθεί και μια φόρμουλα για τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών χωρών στην ειρηνευτική διαδικασία για τη Γάζα, κάτι που θα οδηγούσε σε ένα πιο λειτουργικό κλίμα στις σχέσεις των ΗΠΑ με τους Ευρωπαίους, χωρίς πάντως να αποκλείουν και νέες εντάσεις.

Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει την επόμενη Παρασκευή στην Κροατία για να συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ενώ, μετά το Μόναχο, το επόμενο προ- γραμματισμένο ταξίδι του είναι στην Ινδία, όπου έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει σε συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK