Ο Αθανασίου γα την επίθεση στη δικαστική υπάλληλο

Ο Αθανασίου γα την επίθεση στη δικαστική υπάλληλο

 

Την απόπειρα ανθρωποκτονίας με μαχαίρι σε βάρος δικαστικής υπαλλήλου από αλλοδαπό στο Πρωτοδικείο Αθήνας καταδίκασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Υπενθυμίζουμε, ότι το περιστατικό σημειώθηκε  σήμερα  στις 11 το πρωί εντός του 28ου τακτικού ανακριτικού γραφείου, που βρίσκεται στο κτίριο 10 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.  Ο 37χρονος αλλοδαπός ιρανικής καταγωγής,  επιτέθηκε αναίτια με μαχαίρι εναντίον της γραμματέως  και την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι, και την πλάτη. Εξέτιε από 15.8.2013 ποινή φυλάκισης ενός έτους στο Κατάστημα Κράτησης Χίου για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών. Απολύθηκε με όρους στις 25.10.2013  και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε στα ανακριτικά γραφεία.

Ο δράστης συνελήφθη και η υπάλληλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μετέβη αμέσως ο Υπουργός Δικαιοσύνης για να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας της.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τους θεράποντες ιατρούς, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:

«Η κατάσταση της υγείας της βαίνει καλώς. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην ίδια και την οικογένειά της.  Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των Δικαστικών Καταστημάτων και την προστασία των δικαστικών υπαλλήλων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ