Ο «αστακός του Αιγαίου» ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ και τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο Πρωθυπουργός προϊδέασε για την αναβάθμιση των 4 φρεγάτων ΜΕΚΟ αλλά και την ανακοίνωση κι άλλης ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με την παραλαβή της 7ης Πυραυλακάτου ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ, κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, τύπου SUPER VITA, το Πολεμικό Ναυτικό κλείνει και την τελευταία του εκκρεμότητα με το πρόγραμμα των Πυραυλακάτων, μετά από καθυστέρηση πολλών ετών.

Βεβαίως, όλοι το πρωί αναγνώρισαν την μεγάλη συμβολή των εργαζομένων των ναυπηγείων Ελευσίνας, που ακόμα κι απλήρωτοι ή με κάποια έναντι έβαλαν πλάτη και ολοκλήρωσαν την ναυπήγηση του Πλοίου, που επί σειρά ετών διάφοροι παράγοντες έβαζαν τρικλοποδιές ή το χρησιμοποιούσαν ως μέσω πίεσης για ιδιοτελείς σκοπούς.

«Το γεγονός ότι χτίστηκε από ελληνικά χέρια, δικαιώνει τελικά την επιλογή μας να αναστηθούν τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, μαζί με αυτά του Σκαραμαγκά. Ξεχωριστές ευχαριστίες στους εργαζόμενους της Ελευσίνας που παρά τις μεγάλες αντιξοότητες έφεραν εις πέρας το έργο της παράδοσης της έβδομης πυραυλακάτου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε και ο Υπουργός, ξεκίνησε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες» ανέφερε στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, που επεσήμανε: «Η ένταξή της στο Πολεμικό Ναυτικό, παρά την καθυστέρηση, ολοκληρώνει (επιτέλους, θα έλεγα) ένα πρόγραμμα θεμελιώδους σημασίας για τις επιχειρησιακές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ελληνική βιομηχανία και οφείλονται εδώ τα εύσημα, ασφαλώς, στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνος για τη συμβολή τους».

«Δεν θα φθάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα, χωρίς τον μόχθο και τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι μας προσέφεραν ένα ακόμα πανίσχυρο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων. Γι’ αυτό και τους ευχαριστώ θερμότατα. Όπως ευχαριστώ και τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού που συντόνισαν μεθοδικά την απόδοση του Πλοίου στον Στόλο» ανέφερε από τη μεριά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Με την ένταξη του ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ στο στόλο ολοκληρώνεται ένα πρόγραμμα, το οποίο είχε σοβαρές καθυστερήσεις και απαιτήθηκαν υψηλού ρίσκου πρωτοβουλίες από την πολιτεία και το ΠΝ για την ολοκλήρωσή του. Στην όλη προσπάθεια καθοριστική ασφαλώς υπήρξε η συμβολή των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας» ανέφερε στο δικό του μήνυμα ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ