Ο Αρχηγός ΓΕΑ σε εικονική αερομαχία με σαουδαραβικά F-15 – Εντυπωσιακές εικόνες

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Το πρώτο γεράκι της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με F-16 και ενεπλάκη σε εικονική αερομαχία με 2 F-15 της Σαουδικής Αραβίας, που είχαν απογειωθεί από την Σούδα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην αυλαία της εντυπωσιακής άσκησης “Falcon Eye 3” Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Εκεί συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (RSAF), General Turki bin Bandar.

Το «πρώτο γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με F-16, αρκετή ώρα πριν προσγειωθεί το C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε ξεκινήσει από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, μεταφέροντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη, τον Υπαρχηγό Στόλου Υποναύαρχος Πολυχρόνη Κουλούρη και δημοσιογράφους.

Η εκπαιδευτική πτήση εναέριας μάχης που πήρε μέρος ο Αρχηγός ΓΕΑ περιλάμβανε 2 F-16 Block 52+ της 340 Μοίρας εναντίον 2 F-15 Strike Eagle της RSAF (Royal Saudi Air Force).

Δείτε φωτογραφίες:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ