Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: Μία συλλογική εθνική επιτυχία που μας γεμίζει αισιοδοξία

«Παρά τις διάφορες Κασσάνδρες που προέβλεπαν καθίζηση του ελληνικού ΑΕΠ για το 2020, το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με μία ελάχιστη ύφεση της τάξεως του 0,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η Ελλάδα πέτυχε μία από τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, στις χώρες της Ευρωζώνης», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

«Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είχαμε τα περιοριστικά μέτρα που αναγκαστικά έλαβε η Κυβέρνηση όπως και άλλες κυβερνήσεις, τον μήνα Μάρτιο, ο στόχος του προϋπολογισμού θα είχε υπερκαλυφθεί», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Είναι μία συλλογική εθνική επιτυχία που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον».

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ασφαλώς το επόμενο τρίμηνο δεν θα έχει την ίδια εικόνα καθόσον εκεί η επίπτωση του κορονοϊού θα έχει μεγαλύτερη χρονική επίδραση. Όμως, το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επανέρχεται και αντιδρά στις προκλήσεις, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα μπορούμε να την ξεπεράσουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ