Ντόρα Μπακογιάννη: Σας κατηγορώ κύριε Δρίτσα… Με τις φασιστικές δηλώσεις σας προσβάλατε νεκρούς

Άρθρο της Ντόρας Μπακογιάννη για τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με τη 17 Νοέμβρη και την υπόθεση Κουφοντίνα φιλοξενεί η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Όπως αναφέρει η κα Μπακογιάννη, “είχα πει πως πλέον δύσκολα ξαφνιάζομαι με κάτι στην πολιτική. Διαψεύστηκα οικτρά ακούγοντας τα όσα ανατριχιαστικά ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. Με αφορμή τις δηλώσεις του και όχι μόνο, ήρθε η ώρα σε αυτή τη χώρα να μιλήσουμε επιτέλους για το ποια Δημοκρατία θέλουμε, ποιες είναι οι αρχές και οι αξίες της και να πούμε κάποιες σκληρές αλήθειες”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζει λέγοντας ότι “ο κ. Δρίτσας επανέλαβε ανερυθρίαστα τη ρητορική των τρομοκρατών ακολουθώντας κατά γράμμα την προσέγγισή τους. Χρωμάτισε πολιτικά τα θύματα υιοθετώντας τη φασιστική αντίληψη ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω. Και προσέβαλε τους νεκρούς ακολουθώντας την πάγια τακτική των τρομοκρατών που συκοφαντούσαν τα θύματά τους προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Σκοτώνοντάς τα έτσι δύο φορές. Διαχώρισε βέβαια τον Παύλο Μπακογιάννη από όλους τους υπόλοιπους, επειδή λέει, δεν ήταν δεξιός. Άρα τι; Ο Μπακογιάννης ήταν ένα λάθος και οι άλλοι ήταν το σωστό; Και ο Αξαρλιάν; Ξέρετε τα πολιτικά πιστεύω αυτού του παιδιού για να τον κατατάξετε; Φρίκη”.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι “όσο για το αν τρομοκράτησαν ή όχι μια χώρα οι τρομοκράτες, θα ήθελα να θυμίσω στους μικρούς και μεγάλους “κ. Δρίτσες” του ΣΥΡΙΖΑ ότι το 1989, μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, τρομοκρατήθηκε μια ολόκληρη κοινωνία, βλέποντας ξανά στην πόρτα της το φάντασμα ενός νέου εμφυλίου. Και τότε τη Δημοκρατία την κράτησαν όρθια οι ηγέτες όλων των πολιτικών κομμάτων της εποχής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος με την κοινή τους καταδίκη της βίας χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Δεν ξέρω πού ήταν ο κ. Δρίτσας τότε. Ούτε την περίοδο της Χούντας ξέρω πού ήταν. Για τον Παύλο ξέρω. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια πικρή αλήθεια. Η ευθύνη ενός μικρού τμήματος της Αριστεράς στη διαιώνιση του φαινομένου της τρομοκρατίας στην Ελλάδα”.

Στο ερώτημα “γιατί υπάρχει ακόμα τρομοκρατία στην Ελλάδα ενώ έχει τελειώσει στην υπόλοιπη Ευρώπη” η κα Μπακογιάννη λέει “διότι στην Ελλάδα η τρομοκρατία έχει ιδεολογική και πολιτική κάλυψη”. Στο άρθρο της η Ντόρα Μπακογιάννη καταλήγει: “οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα ξεχείλισαν το ποτήρι. Σας κατηγορώ κ. Δρίτσα και όποιον συμμερίζεται τη λογική σας, ότι έχετε ευθύνη για τη συνέχιση της ανοχής στα φαινόμενα τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Σας κατηγορώ γιατί με τις φασιστικές δηλώσεις σας προσβάλατε νεκρούς. Σας κατηγορώ κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί επιτρέψατε στη νεολαία σας να στοιχηθεί πίσω από το πανό “Γεννήθηκα τη 17 Νοέμβρη” ταΐζοντας έτσι το τέρας του διχασμού για πολιτικό όφελος. Σας κατηγορώ, γιατί κάποιοι λίγοι ελπίζω, δίνετε πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία ή στην καλύτερη περίπτωση την ανέχεστε. Κύριε Τσίπρα, σας καλώ να διαχωρίσετε το κόμμα σας απομακρύνοντας και αποκόβοντάς το από αυτές τις λογικές. Η σιωπή σας σήμερα αδικεί τη μεγάλη πλειονότητα των υποστηρικτών σας. Κυρίως όμως σας καλώ να αποφασίσετε ποια Δημοκρατία θέλετε για τα παιδιά σας. Ο εμφύλιος στην Ελλάδα τελείωσε. Στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή Δημοκρατία μας δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του, ούτε από αριστερά, ούτε από δεξιά. Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ