Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 

Μάχη στήθος με στήθος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπη της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας “Επενδυτής”. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων βρίσκεται μόλις στο 0,1% υπέρ της ΝΔ.

Έτσι, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 19,4% έναντι του 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 4,6% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3% και η ΔΗΜΑΡ με 2%. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 13,7% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, το 10,2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο/λευκό ενώ το 7,3% είναι αναποφάσιστοι.

Με αναγωγή επί των εγκύρων , η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρώτη με ποσοστό 29,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 29%. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη με ποσοστό 11,7%, τέταρτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 6,9% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,8%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ποσοστό 5,1%, ενώ οριακά μπαίνει στη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%. Τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 2,4%.

Στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με ποσοστό 31% έναντι 11% του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο και πάλι καταλληλότερος Πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο… “κανένας” με ποσοστό 40%.

Επίσης, στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 50% έναντι 34% του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Τέλος, σημειώνεται ότι το 64% των ερωτηθέντων επιθυμεί να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 34% επιθυμεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ