NOBLE DINA: Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία, Κύπρος μαζί στην Ανατ. Μεσόγειο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

του Χρήστου Μαζανίτη

Η άσκηση NOBLE DINA, που μέχρι πρότινος αποτελούσε την κύρια άσκηση Ελλάδας – Ισραήλ με την συμμετοχή της Κύπρου και συνήθως κάποιας μονάδας από τις ΗΠΑ, φέτος εξελίχθηκε σε άσκηση μιας ισχυρής συμμαχίας στην Μεσόγειο.

Πέρυσι η άσκηση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Φέτος, η άσκηση “NOBLE DINA 2021” διεξήχθη από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή ναυτικών μονάδων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Κύπρο. Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΑΔΡΙΑΣ», το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) – Πυραυλάκατος «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», το Υποβρύχιο (Υ/Β) «ΠΙΠΙΝΟΣ», ένα Ελικόπτερο (Ε/Π) και ένα Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ).

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) “κατά την εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στη σύνθεση κοινής επιχειρησιακής εικόνας, τον πόλεμο επιφανείας, την έρευνα και διάσωση καθώς και την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ