Νίκος Παππάς στον Realfm 97,8: Έχουμε προτείνει σχέδιο ύψους 360 εκατ. ευρώ – Η κυβέρνηση δεν θέλει να βοηθήσει τους αγρότες

«Έχουμε προτείνει ένα σχέδιο ύψους 360 εκατ. ευρώ» είπε ο Νίκος Παππάς στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα μιλώντας για τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις.

«Μπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήματα. Το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να βοηθήσει τους αγρότες» υποστήριξε ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι για τη νέα ΚΑΠ ευθύνεται η κακή διαπραγμάτευση του 2021. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι έχει συμβεί εκεί και αν ήταν καλή η διαπραγμάτευση, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή κακή όπως λέει ο κ. Αυγενάκης».

«Η κυβέρνηση έχει κάνει δόγμα της ότι δεν αγγίζει τους έμμεσους φόρους. Κλιμακώνει την αντιπαράθεση. Είναι πρωτόγνωρο, νομίζω από το 2019, που έχει και τους αγρότες και τους φοιτητές σε συνθήκη κινητοποιήσεων» δήλωσε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε:

«Το αγροτικό ζήτημα το έφεραν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι κινητοποιήσεις. Τα κινήματα και οι μάχες κρίνονται από το πώς καταφέρνουν να οικοδομούν συμμαχίες. Και συμβολικούς και ουσιαστικούς τρόπους κινητοποιήσεων μπορούν να επιλέξουν οι αγρότες. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους» απάντησε ο κ. Παππάς σε ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε μέτρα όπως το κλείσιμο των δρόμων.

Για τις ευρωεκλογές ο κ. Παππάς είπε ότι «είναι κρίσιμες για την κοινωνία. Κρινόμαστε όλοι και σε ηγετικό επίπεδο και όλοι. Είμαι βέβαιος ότι η οργανωμένη μας εξωστρέφεια και το σχέδιό μας θα μας οδηγήσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα βάλει τέλος στη φιλολογία του 41%».

Για τα όσα είπε ο καθηγητής Μαρατζίδης για τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής απάντησε ότι «ακούμε με προσοχή τις συμβουλές του κ. Μαρατζίδη. Είναι μια αξιολόγηση του καθηγητή, δεν θα ήθελα να σχολιάσω».

Σε ερώτηση για το εάν μιλάει με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παππάς είπε: «Προφανώς. Ο Χριστός και η Παναγία… Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Ο κ. Τσίπρας είναι κεφάλαιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα, έχει άποψη και για τα μικρά και για τα μεγάλα. Δεν συμφωνούμε πάντα αλλά συχνά πυκνά μιλάμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ