Νίκος Δένδιας: Το μήνυμά του για την 11η Σεπτεμβρίου

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, έστειλε το δικό του μήνυμα για την 11η Σεπτμεβρίου, στην 20ή επέτειο από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Δένδιας “20 χρόνια από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινότητα.

Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες θύματα και τις οικογένειές τους. Στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των εταίρων και συμμάχων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

Δείτε εδώ την ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε ο κόσμος. Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν σειρά τεσσάρων συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα κατά των ΗΠΑ.

Οι επιθέσεις οδήγησαν σε 2.977 θανάτους, περισσότερους από 25.000 τραυματισμούς και σημαντικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία, εκτός από τουλάχιστον 10 δισ. δολ. ζημιές σε υποδομές και ιδιοκτησίες.

Παραμένει η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην ανθρώπινη ιστορία και το πιο θανατηφόρο περιστατικό για τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, με 340 και 72 νεκρούς, αντίστοιχα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.