Νίκος Ανδρουλάκης: Οι επόμενες κινήσεις του – Τα πρόσωπα “κλειδιά” και τα σενάρια για το όνομα του κόμματος

Από μια σειρά αλλαγών θα συνοδευτεί η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Η πιο άμεση απόφαση που θα κληθεί να πάρει είναι για τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο νέος πρόεδρος του κόμματος δεν είναι κοινοβουλευτικός. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα, ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμούσε νίκη με μεγάλη διαφορά γιατί θέλει να κάνει και μεγάλες αλλαγές. Όπως είπε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον στον Realfm 97,8, το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα, και μάλιστα ο μόνος λόγος που αυτό δεν γίνεται από σήμερα είναι ότι οι βουλευτές ήταν στις εκλογικές τους περιφέρειες και πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα.

“Αύριο το αργότερο θα συνεδριάσει η Κ.Ο., γιατί αύριο το απόγευμα αρχίζει και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και αυτό το κόμμα πρέπει να έχει τον πρόεδρό του στη Βουλή”, ανέφερε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1.

Μιχάλης Κατρίνης

Η πρόταση φαίνεται πως θα είναι πρόσωπο από τη νέα γενιά. Σύμφωνα με την Κάτια Μακρή, στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη συζητείται εδώ και μια εβδομάδα το όνομα του Μιχάλη Κατρίνη. “Ήταν μεταξύ του Κώστα Σκανδαλίδη και του Μιχάλη Κατρίνη ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αν ήταν μικρή η διαφορά, θα ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης για να ενώσει, αν ήταν μεγάλη η διαφορά εκτιμούσαν ότι μπορεί ο νέος πρόεδρος να κάνει τη δική του επιλογή” ανέφερε.

“Φαίνεται ότι πάμε στον Μιχάλη Κατρίνη ή σε μια τέτοια επιλογή. Αλλά επικρατέστερος μοιάζει να είναι ο κ. Κατρίνης. Ο Κώστας Σκανδαλίδης φαίνεται πως θα πάει για πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος” είπε. Ο κ. Κατρίνης είναι 46 ετών, οδοντίατρος και βουλευτής Ηλείας. Επίσης, θα έχουμε και νέο γραμματέα Κ.Ο. καθώς και νέο εκπρόσωπο κόμματος. “Όλες οι υπόλοιπες θέσεις θα στελεχωθούν από νέα πρόσωπα. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αυτό θα είναι το πρώτο δείγμα ότι πήρε το μήνυμα της ανανέωσης και το υπηρετεί” ανέφερε η δημοσιογράφος.

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Όσον αφορά στο συνέδριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Μακρή θα πάει πιο πίσω, ενώ ρόλο θα παίξουν και οι πολιτικές εξελίξεις. Όλο και περισσότερο συζητείται η πιθανότητα εθνικών εκλογών τον Μάιο, οπότε μένει να δούμε αν θα γίνει ένα συνέδριο πριν ή θα πάει πιο πίσω. Έτσι κι αλλιώς το συνέδριο θα επικυρώσει απλώς το νέο όνομα που θα είναι σίγουρα ΠΑΣΟΚ, ενώ για δεύτερο συνθετικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συζητούν να κρατήσουν το ΚΙΝΑΛ ή τη Δημοκρατική Παράταξη την οποία όλο και πιο συχνά αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης. “Κι αυτό θα το κάνουν για να “χωρέσουν” μέσα το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και όλοι οι άλλοι σχηματισμοί. Αλλά και για λόγους χρεών γιατί αν το πουν ΠΑΣΟΚ , οι τράπεζες θα τους παίρνουν από τον λογαριασμό όλα τα χρήματα της επιχορήγησης. Όταν έχει ένα δεύτερο συνθετικό μένει και κάτι μέσα..” είπε η δημοσιογράφος μιλώντας στον Realfm.

Ακούστε τι είπε η Κάτια Μακρή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ