Νέος γύρος αντιπαράθεσης Θεοχάρη – Νοτοπούλου: “Υπάρχουν και όρια” δηλώνει ο υπουργός – “Οφείλετε ξεκάθαρες απαντήσεις” αναφέρει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Τουρισμού και της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την υπόθεση της κατάρρευσης της Thomas Cook.

Ο Χάρης Θεοχάρης και η Κατερίνα Νοτοπούλου, ανταλλάσσουν εκ νέου πυρά, με τον υπουργό Τουρισμού να κάνει λόγο για “αήθη επίθεση” της κ. Νοτοπούλου, διαμηνύοντας πως “υπάρχουν και όρια” και την τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον καλεί να δώσει “ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς υπεκφυγές”.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: “Όσον αφορά στην αήθη επίθεση της κυρίας Νοτοπούλου, είναι η δεύτερη φορά που παρακολουθώ μια εκστρατεία δυσφήμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κυρία Νοτοπούλου. Υπάρχουν και όρια”.

Όπως υπογραμμίζει, “πίστευα από την πρώτη στιγμή και πιστεύω πως ο ελληνικός τουρισμός είναι μια εθνική υπόθεση. Εγώ θα μείνω πιστός στο όραμα της εθνικής υπόθεσης του τουρισμού, της ενωμένης προσπάθειας που και ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κάνουν” και καταλήγει: “Επιτέλους ας βάλουν μυαλό και ας αλλάξουν ρότα πριν να είναι πολύ αργά”.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του κ. Θεοχάρη, τον κατηγορεί ότι “αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στα κρίσιμα ζητήματα βγάζοντας ασυνάρτητες ανακοινώσεις” και πως “έφτασε να πει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα έφταιγε και για την πτώχευση της Thomas Cook”.

“Τον ευχαριστούμε για την ανάδειξη της Επικοινωνιακής τακτικής ψεμάτων της ΝΔ” τονίζει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει: “τι έκανε ως Υπουργός Τουρισμού για να προστατεύσει τα συμφέροντας της χώρας και του τουριστικού κλάδου”.

“Κύριε Θεοχάρη, οφείλετε, με το βάρος της ευθύνης που φέρει η θέση σας, να απαντήσετε συγκεκριμένα. Διαψεύδετε ή όχι τις αναρτήσεις σας, δύο μήνες πριν, μετά τη συνάντησή σας με τη διοίκηση της Thomas Cοοk στις 25 Ιουλίου, ότι σας ενημέρωσε λεπτομερώς για την κατάσταση της εταιρείας; Είχατε ή όχι, γνώση από τον Ιούλιο, για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της εταιρείας, όπως αντίστοιχα αποδείχθηκε ότι άλλοι φορείς, όπως το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, γνώριζαν, προχωρώντας σε συνεννόηση με την εταιρεία απέναντι στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας, το ίδιο διάστημα μάλιστα που συναντηθήκατε και εσείς με τον CEO, Peter Fankhauser; Εφόσον ενημερωθήκατε, κατά τις δικές σας πάντα δηλώσεις τότε, τι πράξατε ως υπουργός Τουρισμού, με την υψηλή ευθύνη που συνεπάγεται η θέση σας για την προστασία και διασφάλιση των συμφερόντων του τουρισμού και της χώρας;”.

Και συνεχίζει η κ. Νοτοπούλου απευθυνόμενη στον υπουργό Τουρισμού “ενημερώσατε η όχι τον πρωθυπουργό για την κρισιμότητα της κατάστασης; Προχωρήσατε ή όχι σε κάποιο σχέδιο κεντρικά, για την έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στον κίνδυνο κατάρρευσης, που σήμερα δύο μήνες μετά είναι πια σκληρή πραγματικότητα και εξελίσσεται σε πληγή για τον ελληνικό τουρισμό; Οφείλετε ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς υπεκφυγές”.

Η κόντρα μεταξύ του Χάρη Θεοχάρη και της Κατερίνας Νοτοπούλου, ξέσπασε έπειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε, ήδη από τα τέλη Ιουλίου, την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Thomas Cook.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ