Νέος εκπρόσωπος στο Υπ. Εξωτερικών

Νέος εκπρόσωπος στο Υπ. Εξωτερικών 

 

Αλλαγή σκυτάλης στην υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Τη θέση του Γρηγόρη Δελαβέκουρα ως εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κούτρας.

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος μέχρι σήμερα του υπουργείου Εξωτερικών, αποχαιρέτισε τους δημοσιογράφους και την κεντρική υπηρεσία. Μετά από ευδόκιμο υπηρεσία έξι χρόνων στην υπηρεσία Ενημέρωσης, στη θητεία επτά υπουργών, ήταν ο καθημερινός συνομιλητής των δημοσιογράφων. Απόλυτα ενήμερος σε ένα ευρύ φάσμα εξωτερικής πολιτικής, συνεπής και ακριβής, συνεχίζει τη διπλωματική του καριέρα αναλαμβάνοντας το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Ντίσελντορφ.

«Ο δάσκαλός μας στη Διπλωματική Ακαδημία Ν. Ματθιουδάκης μας είχε υποδείξει ότι ως νέοι διπλωμάτες θα έπρεπε την πρώτη δεκαετία να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Εγώ όμως πέρασα γρήγορα στην υπηρεσία Ενημέρωσης και έκτοτε δεν έκλεισα το στόμα μου» είπε αυτοσαρκαστικά ανατρέχοντας στα πρώτα υπηρεσιακά του χρόνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Δελαβέκουρα για την προσήλωσή του στο καθήκον και την ακαταπόνητη επαγγελματική του ευσυνειδησία, κυρίως όμως ευχαρίστησε την οικογένειά του που τον στερήθηκε αυτά τα χρόνια και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει ο (σύγχρονος του απερχόμενου) Κωνσταντίνος Κούτρας, σύμβουλος Πρεσβείας Α’, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.