Νέος Αρχηγός ΑΤΑ, Γ. Φασούλας: Όσο κάποιος μας προκαλεί, τόσο μας πεισμώνει

Ο μέχρι πρότινος Επιτελάρχης στο ΓΕΕΘΑ διαδέχεται τον νέο Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Λάρισας κατά την οποία, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς παρέδωσε τα καθήκοντα του στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα.

Στην τελετή παρευρέθησαν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Διοικητές Μονάδων του ΑΤΑ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, καθώς και αντιπροσωπείες Ενώσεων Αποστράτων.

«Όσο κάποιος μας προκαλεί, τόσο μας πεισμώνει»

Στην ημερήσια διαταγή του, ο παραλαμβάνων Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Επί του πεδίου ωστόσο η διαδικασία μας είναι απλή , δυναμική και αυταπόδεικτα επιτυχημένη. Όσο κάποιος μας προκαλεί, τόσο μας πεισμώνει για την απάντηση που του πρέπει και όσο μολύνει με την απρόσκλητη παρουσία του την προαιώνια κοιτίδα του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, τόσο τα μαχητικά μας θα του θυμίζουν την ανωτερότητά μας».

Για να συμπληρώσει: «Δεν τους χαρίζουμε τίποτα! Ούτε καν την ανέξοδη πολυτέλεια να

ελπίζουν το οτιδήποτε σε βάρος μας.Είμαστε στις καλύτερες αεροπορίες του κόσμου, εξοπλιζόμαστε, εξελισσόμαστε , προσαρμοζόμαστε και παραμένουμε στην κορυφή».

Και κατέληξε λέγοντας: «Οι Έλληνες μας κοιτούν στα μάτια με εμπιστοσύνη και εμείς

εγγυόμαστε ότι θα διατηρήσουμε γαλανές τις θάλασσές μας και αμόλυντους τους ουρανούς μας».

 

“Αποφασιστικότητα και ετοιμότητα”

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, που παρέδωσε τα ηνία του ΑΤΑ στον Γεώργιο Φασούλα.

Στην ημερήσια διαταγή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα του θερμού καλοκαιριού του 2020 με την Τουρκία: «Η Τακτική Αεροπορία απέδειξε για ακόμα μία φορά την συνεχή της ετοιμότητα και την άμεση και αποφασιστική της αντίδραση και αποτελεσματικότητα, με υψηλό φρόνημα, με σύγχρονο διακλαδικό και για διαλειτουργικό πνεύμα, αποτελώντας τον εγγυητή της αποτροπής αλλά και τον διακομιστή του μηνύματος προς κάθε παραβατικότητα και προσπάθεια σφετερισμού των εθνικών δικαίων. Αποκορύφωμα, η έντονη και ιδιαίτερα πιεστική αεροπορική παραβατικότητα που αντιμετωπίστηκε στο FIR Αθηνών, ειδικότερα κατά τα δύο πρώτα έτη, που συνοδεύτηκε από τα γεγονότα του καλοκαιριού 2020, όπου η Τακτική Αεροπορία, μαζί με τους υπόλοιπους Κλάδους των ΕΔ, εξέπεμψαν την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα του στρατεύματος ενάντια στην προσπάθεια σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας».

Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι «ο αγώνας για μία ακόμα πιο αξιόμαχη Πολεμική Αεροπορία συνεχίζεται. Δεν υπάρχει σημείο ικανοποίησης. Δεν υπάρχει σημείο κορεσμού. Έγιναν πολλά το τελευταίο διάστημα. Νομίζω ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει ενισχυθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια αλλά ασφαλώς η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ