Νέο ιστορικό χαμηλό στους αριθμούς των μεταναστών

Μειώνεται ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα. Συγκριμένα, η αποσυμφόρηση των δομών των ενόπλων δυνάμεων, στις οποίες φιλοξενούνται μετανάστες που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο σημείωσε νέα μεγάλη πτώση.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η απογραφή της τελευταίας εβδομάδας έριξε το νούμερο κατά πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 16.000, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό από το 2015.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απογραφή που έκανε το ΓΕΕΘΑ στις 16 Σεπτεμβρίου διαμένουν σε 23 δομές διαχείρισης ΕΔ, 15.517 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 29.343 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Σάμου και Ελαιώνα έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς, με τον συνολικό αριθμό να μην υπερβαίνει τους 100).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για την 16 Σεπτεμβρίου 2021 ανέλαβαν το έργο της παροχής 5.362 μερίδων φαγητού, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες.

Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.