Νέο γεωτρύπανο στο Αιγαίο: Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση προς την Τουρκία

Μήνυμα προς την Τουρκία με αφορμή τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ ότι θα υπάρξει ένα νέο γεωτρύπανο στην Μεσόγειο με σκοπό τη Γαλάζια πατρίδα έστειλε σήμερα η κυβέρνηση δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών “Δεν φοβόμαστε τίποτα.  Επιδιώκουμε ήρεμα νερά, πάντοτε βρισκόμαστε σε εγρήγορση και έχουμε αποδείξει ότι έχουμε την ικανότητα και την επάρκεια να διαχειριζόμαστε κάθε πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας…..πολύ ουσιαστικά και πολύ αποτελεσματικά”.

Δείτε παρακάτω  το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Και 4ο γεωτρύπανο στο Αιγαίο το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο  Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ γνωστοποίησε ότι το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου θα ξεκινήσει γεωτρήσεις το 4ο γεωτρύπανο της Τουρκίας «Αμπντουλχαμίτ Χαν». Αναφορικά με την τοποθεσία της πρώτης του γεώτρησης, ο  κ.Ντονμέζ  είπε  ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά ανέφερε ότι ” αποστολή του θα είναι η Γαλάζια Πατρίδα. Εξετάζονται 5-6 σημεία κι ένας από αυτά θα επιλεγεί”  χωρίς  ωστόσο να αποκλείει την ανατολική  Μεσόγειο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ