Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου – Πώς απαντούν διπλωματικές πηγές

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι νέες προκλητικές αναφορές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα ελληνοτουρκικά. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις και υπογραμμίζουν ότι η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς.

Σχετικά με τις κατηγορίες για δήθεν αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η χώρα που, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει κατάφορα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωση της διεθνώς.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στη γνωστή του προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. “Προστατεύσαμε προσεκτικά τα συμφέροντα μας στην Ανατολική Μεσόγειο”, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ισχυρίστηκε ότι “θέτουμε τη λύση των δύο κρατών για την κυριαρχική ισότητα στην Κύπρο στη διεθνή ατζέντα” και υποστήριξε ότι “η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησαν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας επτά φορές, αλλά τους εμποδίσαμε σε όλες τις περιπτώσεις”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ