Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Μην στρατιωτικοποιείτε τα νησιά

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική η Άγκυρα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε νέες προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα είναι “εργαλείο άλλων”, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά ότι “έχει προκαλέσει” την Τουρκία και στο παρελθόν και “έχει πάρει απάντηση”.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα ασκεί εχθρική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, ότι παραπονιέται σε τρίτες χώρες αντί να κάνει διάλογο με την Ελλάδα -φέρνοντας ως παράδειγμα την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο- και ζήτησε η Ελλάδα να μην στρατιωτικοποιεί τα νησιά.

“Η Ελλάδα γίνεται εργαλείο των άλλων. Προσπαθεί συνεχώς να προκαλεί την Τουρκία. Και εμείς τους το υπενθυμίζουμε. Μας έχετε προκαλέσει και στο παρελθόν. Πήρατε την απάντησή σας, το τίμημα ήταν βαρύ”.

Σχολιάζοντας επίσης τις σχέσεις με την Ελλάδα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία “έχει δει την ανειλικρίνεια της Ελλάδας”, ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την ενεργειακή της εξερεύνηση στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για “δικαίωμα και καθήκον μας”, σύμφωνα με το Anadolu.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ