Νέες αποκαλύψεις Ζήγρα για Άκη

Νέες αποκαλύψεις Ζήγρα για Άκη

Tην αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν τα όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα. 

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού απευθυνόμενος στους δικαστές τους προέτρεψε να ζητήσουν από τον Ακη Τσοχατζόπουλο να τους πει που βρήκε τα ποσά –πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ- που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε. «Ρωτήστε τον για τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με την Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο».

Σε αυτό το σημείο πήρε τον λόγο ο πρώην υπουργός ο οποίος ανέφερε: «Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό… Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να είναι».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ζήγρας απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου είπε ότι όλα ξεκίνησαν το 1997-1998 όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον έφερε σε επαφή «με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη» -τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη κατηγορούμενο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος- ο οποίος εκπροσωπεί Αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα. 

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε συγκεκριμένα ραντεβού που ο κ. Μιχαηλίδης του έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Ακη Τσοχατζοπουλο. Αρχικά, όπως είπε δεν είχε υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα, κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. 

«Τα γνώριζε όλα ο Ακης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Ακη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά», σημείωσε ο κ. Ζήγρας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κανένα περιουσιακό όφελος από τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Η απολογία του συνεχίζεται με ερωτήσεις από την έδρα.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ