Νέα πρόταση Τσίπρα στον Καραμανλή

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Νέα επαφή με τον Κώστα Καραμανλή αναμένεται να έχει εντός των επόμενων ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του προτείνει και πάλι να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, πλην όμως ο κ. Καραμανλής φέρεται αρνητικός στην πρόταση του πρωθυπουργού, καθώς μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Στην περίπτωση αυτή, ο εκλεκτός του Μαξίμου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί και τη χώρα να εκπροσωπήσει άριστα στο εξωτερικό και την ενότητα του έθνους να σηματοδοτήσει στο πρόσωπό του.

Ο ίδιος ο Επίτροπος αφήνει να εννοηθεί ότι, αν του γίνει πρόταση, θα ανταποκριθεί. «Δεν έχω δεχθεί καμία βολιδοσκόπηση» αναφέρει σε-ελάχιστους- συνομιλητές που εμπιστεύεται, όπως αποκάλυψε την Κυριακή η Realnews. «Αν μου προταθεί δεν μπορώ να αρνηθώ, είναι η ύψιστη τιμή και ευθύνη για κάθε Έλληνα» τονίζει.

Στόχος ο διεμβολισμός της ΝΔ

Τυχόν επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σαφές ότι διεμβολίζει την κεντροδεξιά παράταξη, πολύ περισσότερο, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι θα προτείνει εκ νέου ως υποψήφιο Πρόεδρο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

Προκύπτουν μάλιστα ερωτηματικά για το κατά πόσον ο πρώην πρωθυπουργός θα επιμείνει στην πρόταση Δήμα, σε περίπτωση που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Αβραμόπουλο. «Υπάρχουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα ψηφίσουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο , αν η ηγεσία δεν συμφωνήσει με την επιλογή μας» τονίζει ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , υπολογίζοντας μάλιστα τους βουλευτές αυτούς άνω των 20. Ενδιαφέρον έχει, αν ο ίδιος ο κ. Δήμας θα δεχθεί να είναι υποψήφιος απέναντι σε πρόταση της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Αν πάντως, ο υποψήφιος Πρόεδρος προέρχεται από την αριστερά το απόλυτο φαβορί είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, με την Νέα Δημοκρατία, μέσω του Δημήτρη Σταμάτη, να έχει δηλώσει ήδη ότι δεν θα τον ψηφίσει.

Ο Κώστας Γαβράς

Η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις πληροφορίες , έχει συζητήσει και το όνομα του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, σε περίπτωση που επιλεγεί πρόσωπο από το χώρο της τέχνης. Δεν πρέπει μάλιστα να περάσει απαρατήρητο ότι ο σκηνοθέτης του «Ζ» τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ