Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για μάσκες και ελληνοτουρκικά

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Open παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του καναλιού. Σύμφωνα μ’ αυτή η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,9 μονάδες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 44% ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου από τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%. Στη συνέχεια ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3%, Χρυσή Αυγή 1,8. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη με 27%.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και το ερώτημα για τα ελληνοτουρκικά. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν η Τουρκία πραγματοποιήσει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ ή προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θεωρείται ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε διπλωματικά ή με στρατιωτικά μέσα;», το 37% απαντά με στρατιωτικά μέσα, ενώ το 49% τάσσεται με τη διπλωματική οδό.

Όσο για το πώς κρίνουν οι πολίτες τον χειρισμό των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, το 59% απαντά πως βρίσκει τον τρόπο σωστό, το 23% λανθασμένο, ενώ υπάρχει και ένα 18% στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Όσο για το επίμαχο θέμα της μάσκας στους μαθητές των σχολείων και το πώς το κρίνουν οι πολίτες, το 59% απαντά αναγκαίο, το 33% το κρίνει υπερβολικό, ενώ 8% είναι στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ