Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Πρόκειται για την έρευνα της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής» και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων, η ΝΔ προηγείται με 5,6 μονάδες. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,8%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,2%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 4,4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, ωστόσο η ψαλίδα ανοίγει ξανά ανάμεσα στα δυο κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να «κλειδώνει» το διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Σταθερή εμφανίζεται η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη, με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το 71% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 23% τον κρίνει θετικά.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ