Νέα δημοσκόπηση: Η εκτίμηση των πολιτών για το 2023 και την ακρίβεια – Τι απάντησαν για δεύτερη ευκαιρία σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα

Μία νέα δημοσκόπηση, που καταγράφει την άποψη των πολιτών για την πολιτική κατάσταση στην χώρα την φετινή εκλογική χρονιά, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Χρυσομάλλης: «Ο Γιώργος Παπανδρέου που έφερε τα μνημόνια δεν θα έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους;» – Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Πρόκειται για το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 9-13 Ιανουαρίου 2023.

Σε ερώτημα για το τι πιστεύουν οι πολίτες ότι θα φέρει το 2023 για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, σε σύγκριση με το 2022, το 33% εκτιμά ότι το 2023 θα είναι «καλύτερο» σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το 22% «χειρότερο», το 21% «το ίδιο κακό», το 14% «το ίδιο καλό», ενώ το 10% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Τσαπανίδου: Ο κ. Οικονόμου να απαντήσει με «ναι» ή «όχι» εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Το 38% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκτιμά ότι η διεθνής κρίση ευθύνεται περισσότερο για την ακρίβεια, το 32% απαντά και η διεθνής κρίση και η κυβέρνηση, το 25% η κυβέρνηση, ενώ το 5% λέει ΔΞ/ΔΑ.

 

Σε ερώτημα πώς είναι η κυβέρνηση σε σχέση με αυτό που οι ίδιοι περίμεναν, οι πολίτες απάντησαν «χειρότερη» σε ποσοστό 31%, «όσο κακή περίμενα» σε ποσοστό 25%, «όσο καλή περίμενα» με 21%, «καλύτερη» με 12%. Το 11% επιλέγει ΔΞ/ΔΑ.

 

Στην ερώτηση αν τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερα, ίδια, ή χειρότερα εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 41% απάντησε «χειρότερα», το 27% «ίδια», το 23% «καλύτερα».

 

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους για το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα. Το 33% επέλεξε τον νυν πρωθυπουργό, το 24% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ το 29% απάντησε «κανέναν από τους δύο».

 

Σε ερώτημα για το εάν η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή μπορεί να επιτευχθεί και με κυβερνήσεις συνεργασίας, το 46% απάντησε «συνεργασίας», ενώ το 41% «αυτοδύναμες».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ