Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι θέλουν οι πολίτες αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία με την απλή αναλογική

Προβάδισμα  της ΝΔ 4,1% στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για την τραγωδία στα Τέμπη

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,1% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 9,2%, ΚΚΕ 6,5%, Ελληνική Λύση 3,4%, Μέρα25 3,1%, Εθνικό Κόμμα 2%, Εθνική Δημιουργία 1%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 5,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την τραγωδία στα Τέμπη

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 4,9%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει  35,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7%.

δημοσκόπηση GPO για το Star πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Δημοσκόπηση Pulse: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πού αποδίδουν οι πολίτες την ευθύνη για την κατάσταση των σιδηροδρόμων

Τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το 7,5%.  Το 45,5% θέλει να ξαναγίνουν εκλογές, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, ενώ το 50,1% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοσκόπηση GPO για το Star προτίμηση για σχηματισμό κυβέρνησης

Στο ερώτημα, αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «Όχι και Μάλλον Όχι» απαντά το 64,6%, ενώ «Ναι και Μάλλον Ναι» απαντά το 34%. Ωστόσο, 6 στους 10 ψηφοφόρους  της ΝΔ θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά υποψήφιος.

δημοσκόπηση GPO για το Star υποψηφιότητα Κ. Αχ. Καραμανλή

Το 40,6% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε αντίθεση με το 58,3% που την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά. 

δημοσκόπηση GPO για το Star στάση Μητσοτάκη

Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι 36,4% έναντι 55,1% των αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 43,5% των ερωτηθέντων έναντι 33,1% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δύο απαντά το 22,6% των ερωτηθέντων.

δημοσκόπηση GPO για το Star: καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση GPO για το Star ευθύνες για τα Τέμπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ