Νέα Δημοκρατία: Αποχαιρετούμε τη Μαριέττα Γιαννάκου με οδύνη, αλλά και με απεριόριστο σεβασμό

Τη Μαριέττα Γιαννάκου που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής αποχαιρετά η Νέα Δημοκρατία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε για δεκαετίες κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια και μετέπειτα ως βουλευτής, ευρωβουλευτής και υπουργός, με τις ιδέες και τον δυναμισμό της εργάστηκε για την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

Γεννήθηκε το 1951 στο Γεράκι Λακωνίας. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως νευρολόγος – ψυχίατρος. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Οργανωτική Σύμβουλος του Προέδρου του Κόμματος. Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως βουλευτής Α΄ Αθηνών και Επικρατείας. Το 1990 ορίστηκε Υπουργός Υγείας και το 2004 Υπουργός Παιδείας, οπότε και προώθησε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου μας γεμίζει θλίψη. Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ζωή της χώρας είναι από σήμερα φτωχότερες. Την αποχαιρετούμε με οδύνη, αλλά και με απεριόριστο σεβασμό για την προσφορά της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ