Νέα αντιπαράθεση στη Βουλή, για την ανάρτηση Βερναρδάκη κατά της Κεραμέως

Πρωταγωνίστησε και σήμερα στη Βουλή,  η ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη εναντίον της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαία και υβριστική επίθεση, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απέδωσαν στον πρωθυπουργό κλίμα τοξικότητας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα δύο κόμματα για λογική καφενείου και τόνισε ότι το κόμμα του δεν κυλιέται σε αυτό το φοβερό ζόφο της πολιτικής. «Στη χώρα λείπει το αυτονόητο. Η ΝΔ στάθηκε στη δήλωση του κ. Βερναρδάκη, που είναι καταδικαστέα και ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε σε άλλες παλαιότερες αναφορές. Αυτή η λογική με αναφορές και εκφράσεις καφενείου στην Ελληνική Λύση δεν μας αγγίζει. Δεν κυλιόμαστε εμείς σε αυτό το φοβερό ζόφο της πολιτικής, τον οποίο επιλέγουν συνειδητά γιατί δεν έχουν επιχειρήματα. Η έλλειψη ποιοτικής πρότασης, οδηγεί στη πολιτική χυδαιότητα, που πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους και δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά. Εμείς σε όλα αυτά στεκόμαστε απέναντι, γιατί περνάει τα όρια της προσβολής, κοιτώντας το δάσος, που είναι τα προβλήματα του ελληνικού λαού και δεν θα ασχοληθούμε με το δέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για εκκωφαντική σιωπή απέναντι σε μια απερίφραστα καταδικαστέα, ανήθικη και ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε η υπουργός Παιδείας από στέλεχος του.
«Μισό συγνώμη με το στανιό είπε ο κ. Βερναρδάκης, ανασκευάζοντας και λέγοντας ότι έπρεπε να πει Μήδεια την υπουργό. Όσο εξαιρετικά ανήθικο είναι ένας πρώην υπουργός και καθηγητής πανεπιστημίου και στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα να κάνει ανήθικη προσωπική επίθεση στην υπουργό Παιδείας, άλλο τόσο ανήθικη είναι και η εκκωφαντική σιωπή του κ. Τσίπρα», επεσήμανε η κ. Μακρή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά το πράσινο φως που έδωσε χθες με την παρέμβασή του, στη βουλή ο πρωθυπουργός για μία πολιτική αντιπαράθεση, η πολιτική ζωή πνίγεται στη τοξικότητα και συνιστά συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης», αντέτεινε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
«Ήταν εντελώς λάθος και άστοχη και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Βερναρδάκης και δεν επανήλθε. Εμείς δεν θα μιλήσουμε για «εκτσογλανισμό», της πολιτικής ζωής, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, και για «νοβαρτισμό». Εμείς θα μιλάμε για αυταρχισμό και τοξικότητα που βουλιάζει στο βούρκο τη πολιτική», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Η ΝΔ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ακόμα δεν έχει ζητήσει συγνώμη για το ατόπημα του να σπιλώσει και να διασύρει 10 πολιτικά πρόσωπα και εξακολουθεί να μιλά για τη Νοβάρτις». «Όσο ο πρόεδρος σας κρύβεται και δεν έρχεται εδώ να πει ένα συγγνώμη και δεν αποπέμπει τον κ. Βερναρδάκη, δεν μιλά για κάθε ανάρτηση του κ. Πολάκη, τόσο οι αναρτήσεις τοξικότητας θα ωθούνται από τον ίδιο. Είναι πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να πάτε σε εκλογές με τοξικότητα γιατί έχετε ένδεια επιχειρημάτων. Εμείς όμως θα μείνουμε μακριά από τη τοξικότητα σας και θα μιλάμε για μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, ότι φυγομαχεί. «Δεν έχει φωνή ο αρχηγός σας. Κρύβεται δύο μέρες πίσω από εσάς. Πρέπει όμως να τοποθετηθεί απέναντι στην ανήθικη επίθεση του στελέχους του, εναντίον της υπουργού Παιδείας. Έπρεπε να τον διαγράψει. Ούτε μισή συγνώμη δεν μπορεί να πει ο κ. Τσίπρας και κρύβεται. Η ταϊβανοποίηση της ελληνικής πολιτικής ζωής δεν μπορεί να περάσει», ανέφερε.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, είπε ότι είναι «προσβλητική για τη ποιότητα της δημοκρατίας η συζήτηση που γίνεται εντός και εκτός βουλής». «Η δημοκρατία μπορεί να αποδειχθεί ανθεκτική και εύθραυστη αλλά αυτό εξαρτάται από το μέτρο και την ευθύνη της πολιτικής συμπεριφοράς όλων όσων καλούμαστε να την υπερασπιστούμε», τόνισε ο κ. Καστανίδης και συμπλήρωσε: «Όσο καταδικαστέα είναι η εκφορά πολιτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της υπουργού Παιδείας, τόσο καταδικαστέα είναι και η απόπειρα του πρωθυπουργού να συνδέσει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του συγκροτήματος «Real» με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ζήσει στο παρελθόν τη σύνδεση της τρομοκρατίας με πολιτικούς. Το μέτρο της ευθύνης στη δική μας συμπεριφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ