ΝΔ για Folli Follie: Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών

Επανέρχεται στο ζήτημα της Folli Follie η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από το νέο email που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Η ΝΔ σημειώνει ότι τα νέα στοιχεία “αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών” και υπογραμμίζει πως “προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για “White Porscha”, “μαγαζί”, “outsourcing” κλπ.”. “Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις”, τονίζουν από τη ΝΔ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως “τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται ξανά ως μεσολαβητής υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας. Κι όλα αυτά την εποχή που οι αρχές και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Η υπόθεση ερευνάται από την Δικαιοσύνη και αναμένουμε τα αποτελέσματα της. Όμως προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για “White Porscha”, “μαγαζί”, “outsourcing” κλπ. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις“.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που περιλαμβάνεται στην ενδιάμεση έκθεση της PwC, “συνδρομή” στον Όμιλο Folli Follie ήταν η κατεύθυνση που έδινε το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2018, όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, με τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.