«Ναι μεν, αλλά…»

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία «η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών με κοινή υπουργική απόφαση», «η αύξηση αυτή φτάνει έως το 26% και η επιβάρυνση του Προϋπολογισμού είναι 2,1 εκατ. ευρώ», διευκρινίζονται τα εξής:

– Η συνολική ετήσια δαπάνη για τις εν λόγω αποδοχές έχει μειωθεί περί του 60% και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ, που ήταν προ της εφαρμογής του νέου μισθολογίου. Το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ, που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, συμπεριλαμβάνει και τις αποδοχές που καταβλήθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2011, προ της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου.

– Με βάση την Κ.Υ.Α. για τις αποδοχές των μετακλητών υπαλλήλων, προκύπτει ότι ο βασικός μισθός των εν λόγω υπαλλήλων εμφανίζεται μεν αυξημένος, όπως αυξημένος είναι και για τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους, μετά την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου. Ωστόσο, οι συνολικές αποδοχές τους είναι μειωμένες, δεδομένου ότι πέραν του βασικού μισθού, του κινήτρου απόδοσης και του επιδόματος θέσης ευθύνης, ελάμβαναν και τα ανάλογα επιδόματα που καταβάλλονταν στους υπαλλήλους του κάθε φορέα, τα οποία και δεν λαμβάνουν πλέον.

Είναι σαφές, ότι οι εν λόγω υπάλληλοι εντάχθηκαν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, χωρίς καμία εξαίρεση, όπως όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα. Όταν η συνολική δαπάνη μειώνεται 60% είναι παράδοξο να εμφανίζεται, στα εν λόγω δημοσιεύματα, ότι δόθηκαν αυξήσεις της τάξεως του 26%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ