”Να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας”

”Να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας”

”Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις πολύ καλές ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις. Και θέλω να σας πω ότι είμαι αισιόδοξος για την ανάπτυξη των σχέσεων αυτών”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντησή του επιχειρηματίες και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Κάιρο.

”Είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα, για τους Έλληνες της Αιγύπτου, μια ιστορική παροικία που έδωσε πάρα πολλά και στον τόπο που μεγάλωσε και εργάστηκε, την Αίγυπτο, αλλά και στην πατρίδα, τη δεύτερη, την Ελλάδα, που εξακολουθούν να αγαπούν και να την νοσταλγούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε παράλληλα ότι στη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μόρσι, ”μιλήσαμε για τους Έλληνες της Αιγύπτου και ο πρόεδρος μου εξέφρασε την εκτίμηση και την αγάπη του για μια παροικία που αγαπά τον τόπο που εργάζεται και ζει”.

”Αυτό που επιδιώκουμε τώρα είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις πολύ καλές ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις.  Και θέλω να σας πω ότι είμαι αισιόδοξος για την ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, γιατί είναι σημαντικές και ζωτικής σημασίας σχέσεις και για τις δύο χώρες, μια και μοιραζόμαστε πολλά κοινά στην κοινή θάλασσα που ζούμε”, σημείωσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Πρόσθεσε επίσης ότι ”πιστεύω ότι και τα τυχόν προβλήματα που έχει η ελληνική παροικία εδώ, με αυτές τις καλές σχέσεις που είχαμε, γιατί εγώ τις έζησα από πολλά χρόνια πριν, αλλά και σήμερα που ανανεώσαμε αυτό το συμβόλαιο της εγκάρδιας συνεννόησης Ελλάδας-Αιγύπτου, μου φαίνεται ότι και τα οποιαδήποτε προβλήματα ή θέματα ανοιχτά, που υπάρχουν και απασχολούν την ελληνική παροικία, είμαι βέβαιος ότι θα λυθούν”.

”Δεν θα διστάσω, και εγώ προσωπικά, να παρέμβω να βοηθήσω τους αρμόδιους Υπουργούς να επιλύσουν τυχόν ανοικτά θέματα”, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ