Μυστήριο με τις… 3 ψήφους που πήρε κόμμα στις εκλογές

Μυστήριο επικρατεί με τις… τρεις ψήφους που πήρε το «Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.», στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς το κόμμα δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Το «Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.» έλαβε μία ψήφο στη Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών, μία στη Β’ Πειραιώς και μία στα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είχε ήδη ενημερώσει τις Περιφέρειες και το υπουργείο Εσωτερικών για την μη συμμετοχή του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, λόγω διαφόρων κωλυμάτων, όπως ήταν η έγκαιρη εκτύπωση των ψηφοδελτίων από συγκεκριμένο τυπογραφείο που παρέκλινε της συμφωνίας τους.

Από το «Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.» φέρονται να εστάλησαν περίπου 40 emails προς τις Περιφέρειες και το υπουργείο Εσωτερικών. Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα εκτυπώθηκαν από τις Περιφέρειες και απεστάλησαν σε κάθε εκλογικό τμήμα για ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του κόμματος. Επιπροσθέτως, είχε ενημερωθεί το υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν θα παραλάβουν χαρτί για εκτύπωση ψηφοδελτίων. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι και οι ίδιοι απορούν πώς το κόμμα φαίνεται ότι έλαβε μέρος στις εκλογές και μάλιστα πήρε τρεις σταυρούς.

Πάντως, παρά την μη συμμετοχή τους στις πρόσφατες κάλπες, από το «Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.» προσβλέπουν στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για μια επιτυχημένη κάθοδο, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Νίκος Πέππας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις θέσεις του, ενστερνίζεται πλήρως τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ και ανήκει Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως γίνεται γνωστό από τη διακήρυξή του «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας Τ.Ρ.Α.Μ.Π. ιδρύθηκε με σκοπό να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και τη Δημοκρατία. Βασικές αρχές μας η ανάπτυξη, η ευημερία, η αξιοκρατία και ασφάλεια», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «θλιβερές μειοψηφίες προσπαθούν να μας επιβάλουν τη διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, ο Χριστιανισμός διώκεται αδυσώπητα».

Πάντως, το επίσημο παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Ελλάδα με ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω κόμμα και ότι δεν «αναμιγνύεται στις ελληνικές εκλογές», κάνοντας λόγο για «σφετερισμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ