Μουζάλας για φράχτη στον Έβρο: «Θα ήθελα να έχουμε την ίδια χαρά όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου»

«Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο, αν τον χρησιμοποιείς σωστά ή όχι είναι το πρόβλημα», δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στον φράχτη στον Έβρο και στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Status fm, είπε στη συνέχεια ότι «εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράχτες. Θα ήθελα να έχουμε την ίδια χαρά όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου, που την είχατε και εσείς και εγώ. Και τώρα η Ευρώπη χτίζει τείχη συνέχεια».

Όπως διευκρίνισε, «εάν δεν υπάρχουν νόμιμοι οδοί, οι φράχτες απλά καθυστερούν λίγο (σ.σ. τις μεναστευτικές ροές). Πώς πνίγονται επειδή κάναμε πόλεις στα ρέματα και τα ποτάμια και ξαφνικά έρχεται η βροχή και πνίγονται όλοι και φωνάζουμε; Αυτό θα κάνουν στο τέλος και οι φράχτες, εάν δεν υπάρχουν νόμιμοι οδοί».

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε «πολιτικό έγκλημα» της Ευρώπης το ναυάγιο στην Πύλο «με συναυτουργό τη ΝΔ». «Η συζήτησή μας γίνεται πάνω και δίπλα σε 600 -650 νεκρούς ανθρώπους, οι οποίοι πνίγηκαν και αυτό κατά την άποψή μου είναι ένα πολιτικό έγκλημα. Δεν αναφέρομαι στα επιχειρησιακά ζητήματα. Ποιο είναι το πολιτικό έγκλημα; Το πολιτικό έγκλημα είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η ηθική αυτουργός σε αυτό το έγκλημα, η οποία έχει, όχι πια σαν κύριο, αλλά δυστυχώς και σαν μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, την αποτροπή».

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Συναυτουργός σε αυτό, στο πολιτικό κομμάτι, είναι και η Νέα Δημοκρατία, διότι με πάρα πολλή χαρά, ασπάστηκε, συμφώνησε, πρότεινε κιόλας, σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο αυτούς τους τρόπους, την αποτροπή, το να μην έρχονται δηλαδή, το να μην πατάνε σε ευρωπαϊκό έδαφος, και συμπορεύτηκε με το κόμμα στο οποίο ανήκει, το Λαϊκό Κόμμα αλλά και άλλα κόμματα από την Ευρώπη».

Ακούστε την συνέντευξη:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ